Scones met cheddar en mosterd

Deze scones met cheddar en mosterd zouden een zeer heerlijke toevoeging zijn aan elke zomerpicknick of high tea. Scones worden altijd het lekkerst gegeten op de dag dat ze gebakken worden, maar indien nodig zijn ze in een afgesloten bakje een dag houdbaar. Dit eenvoudige recept voor hartige scones is een geweldig en eenvoudig baksel. De kaasscones zijn de perfecte snack voor elke kaasliefhebber. Ze zijn niet alleen licht en luchtig, zoals elke goede scone zou moeten zijn, maar ze zijn ook buitengewoon cheesy!

15 min (+ 15min oventijd)

Borrelen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220°C. Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Doe het bakmeel, bakpoeder, knoflookpoeder en zout in een grote kom en meng daar de koude klontjes boter door. Gebruik je vingertoppen om een broodkruim deeg te vormen. Meng nu de geraspte kaas erdoor. Maak een kuiltje in het midden en doe daar het ei, mosterd en de Griekse yoghurt in. Meng met een spatel tot een kruimelig deeg. Haal het deeg uit de kom en leg het op een met bloem bestoven aanrecht. Vorm een bal met je handen, maar ga niet kneden! Rol het deeg uit tot ongeveer 1,5 cm dik.

Steek de scones uit met een uitsteekvorm van 6,5 cm en leg ze op de bakplaat. Breng de resten voorzichtig bij elkaar en steek dan zoveel mogelijk cirkels uit tot er geen deeg meer is.
Bestrijk de bovenkanten met melk en bak ze in de hete oven in 13-15 minuten of tot ze goudbruin, goed gerezen zijn en een satéprikker er schoon uitkomt.

Snijd of breek de scones doormidden en besmeer ze aan beide kanten met de kruidenboter/daslookboter en genieten maar.

Samenwerking met @Culinea.nl of zie website

Ingrediënten

  • 225 gr zelfrijzend bakmeel + extra
  • 1 el bakpoeder
  • ¼ tl zout
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 55 gr koude roomboter
  • 125 gr cheddar kaas, geraspt
  • 1 ei, geklutst
  • 1 el mosterd
  • 80 gr Griekse yoghurt
  • 2 el melk

Bekijk onze andere recepten

Eigen recept?

Heb jij een leuk recept met onze mosterd gemaakt? Stuur hem dan naar ons door.

Wie weet zal hij op onze website en socials te zien zijn!

De lekkerste recepten maak je met mosterd