De waarden van Marne

  Ambacht

Als je het over Marne mosterd hebt, dan heb je het indirect ook over ambacht. Dit is namelijk 1 van de waarden die onlosmakelijk met Marne verbonden is. In 1895 is Marne mosterd ontstaan, toen werd de mosterd nog zelf geteeld op de velden in de buurt en ambachtelijk verwerkt. Nu ruim 125 jaar later maken we nog steeds op ambachtelijke manier mosterd, uiteraard gecombineerd met de technieken van nu. Zo voegen onze Groninger mosterdmakers nog met de hand een deel van de ingrediënten toe en malen we de mosterd nog over ouderwetse molenstenen voor de ambachtelijke smaak.

  Smaak

Een rijke smaak, dat is waar Marne voor gaat! Dit doen we niet alleen door nog op ambachtelijke manier te produceren, maar ook door constant te blijven ontwikkelen. Zo heeft Marne mosterd al meer dan 125 recepturen, waarvan een groot deel actief in gebruik. Zo verrijken we niet alleen direct in je keuken de maaltijd met onze heerlijke smaak uit het Marne potje. Ook indirect doen we dit doordat mosterd de basis is van veel sauzen, soepen en dressings. Veel producenten van deze items weten Marne al jaren te vinden als leverancier.

  Mens & Milieu

Marne is ontstaan uit een werkgelegenheidsproject in 1895, voor zowel de mensen als de economie in Groningen. Na al die jaren is dit nog steeds een belangrijke waarde voor Marne mosterd. Zo werken wij deels met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Daarnaast proberen wij lokale initiatieven te steunen. Inmiddels is naast de mens ook het milieu een belangrijke factor geworden. Zo zijn wij druk bezig met het verduurzamen van ons pand en productieproces. Ook pionieren wij weer met lokale boeren voor mosterdteelt in Nederland om zo onze voetafdruk te verkleinen.

  Eigenzinnig

Eigenzinnig, zo omschrijven wij onszelf graag. Wij volgen niet alleen maar de gebaande paden, maar durven daar ook buiten te treden. Wij maken er wat van met mosterd. Daarbij dagen wij jullie ook uit om er wat van te maken met mosterd. Dit laten we ook graag zien in onze campagne beelden. Durf jij eigenzinnig met ons te zijn en dat beetje pit toe te voegen aan de maaltijd? Of ga jij juist voor een onverwachte combi met mosterd?!

De lekkerste recepten maak je met mosterd