Kip Normande met Limburgse Marne mosterd

Origineel maak je dit recept met appelcider of calvados, maar wij gebruiken appelsap. Dit stoofrecept is dus ook zeker geschikt voor kinderen. Serveer er lekker frietjes bij of aardappelkroketjes.

10 min + (50 min stoven)

Vlees

Bereidingswijze

  1. Snijd de kipdijfilet in 4 stukjes
  2. Bak de spekreepjes aan in de braadpan op middelhoog vuur
  3. Voeg de kipdijfilet toe en bak deze rondom bruin
  4. Voeg de ui ringen toe en bak deze glazig
  5. Vervolgens voeg je de appelsap, kookroom en mosterd toe en breng aan de kook
  6. Laat dit geheel nu 50 minuten sudderen op laag vuur
  7. Bereid de aardappelkroketjes zoals op de verpakking staat
  8. Snijd de appeltjes in blokjes bak deze totdat ze net niet te gaar zijn en uit elkaar vallen voeg eventueel een eetlepel bruine basterdsuiker toe
  9. Garneer als laatste met de peterselie en de gebakken appeltjes!

Samenwerking met @lindyslekkernijen of zie website

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 350 gr kipdijfilet
  • 150 gr gerookte spekblokjes
  • 1,5 el Limburgse mosterd
  • 200 ml appelsap
  • 200 ml kookroom
  • 2 jonagold appels
  • 2 rode uien
  • Peterselie voor de garnering
  • Aardappelkroketjes + Salade

Bekijk onze andere recepten

Eigen recept?

Heb jij een leuk recept met onze mosterd gemaakt? Stuur hem dan naar ons door.

Wie weet zal hij op onze website en socials te zien zijn!

De lekkerste recepten maak je met mosterd