Gegrilde courgette salade

Even wat anders op de grill? Deze maïskolven en courgette gemarineerd in een dressing van pittige grove mosterd zijn een zalige toevoeging aan ieder barbecue festijn. Serveer de groenten met waterkers en maak van deze lekkere combinatie een verrassende salade!

20 min

Salade, Vegan, Vegetarisch

Bereidingswijze

Doe de helft van de mosterd met de zonnebloemolie in een kommetje en roer goed door elkaar. Smeer de maïskolven in met deze marinade.

Snijd de courgettes in plakjes en meng deze met de rest van de marinade. Grill de maïs en de courgette op de barbecue tot ze mooie grillstrepen hebben.

Snijd met een scherp mes de maïskorrels van de kolven af. Roer de rest van de mosterd met de olijfolie en het citroensap tot een dressing.

Verdeel de waterkers over een grote schaal. Leg de plakjes courgette op de waterkers. Verdeel de maïskorrels over de andere groenten. Sprenkel ten slotte de dressing over de salade.

Ingrediënten

  • 3 el Marne Groninger mosterd
  • 3 el zonnebloemolie
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 2 courgettes
  • 2 maïskolven
  • 50 gr waterkers

Bekijk onze andere recepten

Eigen recept?

Heb jij een leuk recept met onze mosterd gemaakt? Stuur hem dan naar ons door.

Wie weet zal hij op onze website en socials te zien zijn!

De lekkerste recepten maak je met mosterd