Salade met blue stilton en mosterddressing
Wat heb je nodig
– 1 eetl olijfolie
– 1 theel balsamicoazijn
– 50 gr rucola
– 50 gr waterkers
– 1 rijpe avocado
– 200 gr blue stilton, in blokjes
– 1 tomaat, zaadlijsten verwijderen en in reepjes
– 100 gr walnoten
Voor de mosterddressing
– 1 eidooier
– 1 theel witte azijn
– 1 theel honing
– 10 ml groentebouillon
– ±200 ml zonnebloemolie
– 1 eetl grove mosterd
Meng voor de dressing de eidooier, witte azijn, honing en bouillon met de staafmixer door elkaar. Giet de zonnebloemolie er langzaam bij tot je een mooie gebonden dressing hebt. Roer de mosterd door de dressing. Proef en voeg indien nodig nog een beetje extrahoning of olie toe. Maak een mengsel van de olie en balsamicoazijn en meng dit door de rucola en waterkers. Halveer de avocado, verwijderd de pit en snijd het vruchtvlees in stukjes. Leg de rucola en tomaat erover, bestrooi met walnoten en geef de dressing er apart bij.