Salade met blue stilton en mosterddressing

10 min

Salade, Vegetarisch

Bereidingswijze

Meng voor de dressing de eidooier, witte azijn, honing en bouillon met de staafmixer door elkaar. Giet de zonnebloemolie er langzaam bij tot je een mooie gebonden dressing hebt. Roer de mosterd door de dressing. Proef en voeg indien nodig nog een beetje extrahoning of olie toe. Maak een mengsel van de olie en balsamicoazijn en meng dit door de rucola en waterkers. Halveer de avocado, verwijderd de pit en snijd het vruchtvlees in stukjes. Leg de rucola en tomaat erover, bestrooi met walnoten en geef de dressing er apart bij.

Ingrediënten

Wat heb je nodig

  • 1 el olijfolie
  • 1 tl balsamicoazijn
  • 50 gr rucola
  • 50 gr waterkers
  • 1 rijpe avocado
  • 200 gr blue stilton, in blokjes
  • 1 tomaat, zaadlijsten verwijderen en in reepjes
  • 100 gr walnoten

Voor de mosterddressing

  • 1 eidooier
  • 1 tl witte azijn
  • 1 tl honing
  • 10 ml groentebouillon
  • ±200 ml zonnebloemolie
  • 1 el grove mosterd

Bekijk onze andere recepten

Eigen recept?

Heb jij een leuk recept met onze mosterd gemaakt? Stuur hem dan naar ons door.

Wie weet zal hij op onze website en socials te zien zijn!

De lekkerste recepten maak je met mosterd