Pulled pork met Groninger mosterd

Deze geweldige pulled pork broodjes met Groninger mosterd mag je niet missen. Je marineert het vlees met mosterd, verwerkt mosterd in de zelfgemaakte barbecuesaus én voor de echte mosterd liefhebben beleg je je broodje ook nog met wat extra mosterd!

30 min + (4 uur oventijd)

Vlees

Bereidingswijze

Instructies

  • Begin het liefst de avond van te voren.
  • Snijd de procureur in 3 of 4 stukken. Wrijf alle stukken goed in met peper en zout.
  • Wrijf het vlees vervolgens in met de Groninger mosterd en spray er (optioneel) wat liquid smoke op voor een extra smokey smaak.

Kruidenmix

  • Meng alle kruiden voor de kruidenmix door elkaar en wrijf het vlees in met tweederde van deze kruiden. Bewaar de rest voor later.
  • Doe het vlees in een ziplock bag en laat (het liefst) een nacht marineren.

Pulled pork

  • Haal het vlees ten minste 1 uur voordat het de oven in gaat uit de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Wrijf het vlees in met de achtergehouden kruidenmix.
  • Vul een ovenschaal met een klein laagje water en leg hier een rooster boven. Leg het vlees op het rooster en zet het voor ten minste 3, maar liever 4 uur in de oven. Je kunt testen of het vlees gaar is als je het gemakkelijk met 2 vorken uit elkaar kunt trekken.
  • Zorg dat er altijd water in de ovenschaal zit, zodat je vlees niet uitdroogt.

Zoetzuur

  • Verwarm de appelazijn, het water en de suiker in een pannetje totdat de suiker is gesmolten.
  • Maak 2 rode uien schoon en snijd deze in ringen. Doe ze in een weckpot en giet hier de warme vloeistof overheen. Laat het vervolgens afkoelen.
  • Snijd de komkommer in plakjes en voeg toe aan het vocht in de weckpot.
  • Halveer de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in plakjes en voeg toe aan de weckpot. Sluit af en zet in de koelkast tot gebruik.

Mosterd-barbecuesaus

  • Verwarm alle ingrediënten voor de mosterd-barbecuesaus in een steelpannetje, tot net aan de kook. Laat het dan nog 5 minuutjes pruttelen. Zet apart tot gebruik.

Broodje pulled pork

  • Halveer de hamburger broodjes en toast de snijkant even kort in een droge (grill)pan.
  • Trek het vlees uit elkaar met 2 vorken en roer hier de mosterd-barbecuesaus doorheen.
  • Beleg de hamburger buns eerst met een laagje zoetzuur, dan met de pulled pork en verdeel hier nog een beetje extra Groninger mosterd overheen!
  • Lekker met versgebakken frietjes.

Samenwerking met @eviekookt of zie website

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 kilo procureur of varkensschouder (zonder bot)
  • zout en peper
  • liquid smoke optioneel
  • 2 el Groninger mosterd

Kruidenmix

  • 1 el mosterdpoeder
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 el uienpoeder
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 el gemalen komijn
  • 4 el bruine basterdsuiker
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl chilipoeder

Zoetzuur

  • 2 granny smith appels
  • 1 komkommer
  • 2 rode uien
  • 200 ml appelazijn
  • 200 ml water
  • 150 gr suiker

Mosterd-barbecuesaus

  • 4 el Groninger mosterd
  • 100 ml ketchup
  • 1 el mosterdpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 el appelazijn
  • 3 el bruine basterdsuiker
  • 1 el paprikapoeder
  • zout en peper

Serveren

  • 4 hamburgerbroodjes
  • extra Groninger mosterd
  • frietjes voor erbij

Bekijk onze andere recepten

Eigen recept?

Heb jij een leuk recept met onze mosterd gemaakt? Stuur hem dan naar ons door.

Wie weet zal hij op onze website en socials te zien zijn!

De lekkerste recepten maak je met mosterd