Hasselback-pastinaak met mosterdmarinade

Zoek jij nog een lekkere groente voor bij de feestmaaltijd of juist iets vegetarisch, dan moet je zeker deze hasselback-pastinaken met mosterdmarinade eens proberen.

60 min (+1 nacht marineren)

Vegetarisch

Bereidingswijze

  1. Schil de pastinaken en halveer ze in de lengte.
  2. Snijd de pastinaken om de 2 mm in met een scherp mes, maar zorg dat je ze niet helemaal doorsnijdt. Een goede truc hiervoor is om bijvoorbeeld een eetstokje aan beide kanten van de pastinaak te leggen om je mes te stoppen. Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en wrijf de pastinaken hiermee goed in. Laat afgedekt een nacht marineren.
  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C).
  4. Leg de pastinaken met de ingesneden kant omhoog in een bakblik of ovenschaal. Verdeel er de boter in stukjes overheen. Leg er de takjes rozemarijn en de takjes tijm tussen. Rooster de pastinaken in ca. 45 minuten gaar in de oven en schep regelmatig het braadvocht eroverheen.

Lekker met gebakken paddenstoelen en sjalot.

Per portie: ca. 375 kcal

5 g eiwit | 26 g vet | 24 g koolhydraten

In samenwerking met @Foodiesmagazine

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4-6 personen

  • 800 g pastinaken zo groot mogelijk
  • 50 g boter in stukjes
  • een paar takjes tijm
  • een paar takjes rozemarijn

Voor de marinade

  • 3 el Limburgse mosterd
  • 2 tl tomatenpuree
  • 1 tl zout
  • 50 ml groentebouillon
  • 50 ml olijfolie

Bekijk onze andere recepten

Eigen recept?

Heb jij een leuk recept met onze mosterd gemaakt? Stuur hem dan naar ons door.

Wie weet zal hij op onze website en socials te zien zijn!

De lekkerste recepten maak je met mosterd