Geroosterde prei met dadels, stracciatella en franse mosterdswirl
(4 personen)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de prei in stukken van ongeveer 4 cm, spoel ze schoon onder koud water en laat goed uitlekken. Verdeel de preistukken over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Rooster ze 25 tot 30 minuten in het midden van de oven en keer halverwege. Worden ze te donker? Dek dan losjes af met een vel aluminiumfolie.
Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin kleuren en een nootachtige geur afgeven. Zet apart. Ontpit de dadels en snijd ze in kleine stukjes. Meng in een kommetje de Franse mosterd met de Griekse yoghurt, een theelepel citroenrasp en een theelepel olijfolie. Roer goed door tot een romige swirl ontstaat. Breng op smaak met zout en peper naar wens.
Haal de prei uit de oven en verdeel over de borden. Schep de stukjes dadel eroverheen, lepel of trek slierten van de stracciatella over de prei en maak af met de pijnboompitten. Drizzle als finishing touch de mosterdswirl er royaal overheen. Serveer lauwwarm.
Keukengerei:
Oven, bakplaat, rasp, kom, koekenpan
Ingrediënten
- 2 grote preien
- 2 el olijfolie
- 30 g pijnboompitten
- 200 g dadels
- 1 citroen
- 1 bol stracciatella
- 2 el Marne Franse Mosterd
- 1 el Griekse yoghurt
- Peper en zout
Bekijk onze andere recepten
Eigen recept?
Heb jij een leuk recept met onze mosterd gemaakt? Stuur hem dan naar ons door.
Wie weet zal hij op onze website en socials te zien zijn!