Geroosterde kip met mosterd en sinaasappel
Heb jij dit weekend zin in een lekker stuk kip of zoek je nog wat voor de feestdagen, zoek dan niet verder. Deze Kip met mosterd en sinaasappel moet je geproefd hebben!
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Roer de Marne Groninger mosterd los met de boter en het zout. Maak het vel van de kip op de borst en de dijen voorzichtig los, en smeer de boter onder het vel. Schep de rest van de mosterdboter in de buikholte van de kip.
- Snijd de sinaasappels in 6-8 parten en stop 3 parten sinaasappel met de takjes rozemarijn in de buikholte van de kip.
- Verdeel de overige partjes sinaasappel en de tenen knoflook over de bodem van de ovenschaal en leg de kip erop. Rooster de kip in 50-60 minuten goudbruin en gaar. Steek om te testen een prikker in het dikste stuk van de dij van de kip. Wanneer het sap helder is, is de kip gaar.
Ingrediënten
- 3 el Marne Groninger mosterd
- 60 gr zachte roomboter
- 1/2 tl zout
- 1 kip van ca. 1,5 kilo
- 2 sinaasappels
- 2 takjes rozemarijn
- 4 tenen knoflook
- een ovenschaal waar de kip met wat ruimte rondom in past
Bekijk onze andere recepten
Eigen recept?
Heb jij een leuk recept met onze mosterd gemaakt? Stuur hem dan naar ons door.
Wie weet zal hij op onze website en socials te zien zijn!