Coquilles met mosterd beurre blanc en gezouten citroen
Voorgerecht, 4 personen
Bereidingswijze
Snijd de boter in blokjes en leg ze 20 minuten in de vriezer. Snijd de sjalotten in stukjes.
Breng de sjalotten met de ingelegde citroen en de witte wijn aan de kook en laat inkoken tot 1/3.
Zeef de sjalotten en citroen uit de witte wijn en verwarm de witte wijn opnieuw in de steelpan.
Roer één voor één de blokjes boter met een garde door de saus tot alle boter is opgenomen. Roer als laatste de mosterd erdoor. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Dep de coquilles droog met keukenpapier.
Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en laat iets uitbruisen.
Bak de coquilles in 1 minuut per kant goudbruin en net gaar. Breng op smaak met zout.
Serveer de coquilles met de zeekraal, partjes citroen, beurre blanc en eventueel nog extra honingmosterd.
Ingrediënten
- 180 gram koude, ongezouten boter + 30 gram extra voor het bakken van de coquilles
- 3 sjalotten
- ½ plakje ingelegde citroen
- 120 ml witte wijn
- 1 el honing mosterd + extra
- 8 coquilles, schoongemaakt
- 150 gr zeekraal
- 1 citroen
Bekijk onze andere recepten
Eigen recept?
Heb jij een leuk recept met onze mosterd gemaakt? Stuur hem dan naar ons door.
Wie weet zal hij op onze website en socials te zien zijn!