Borrelplank

Bij een avond vol met gezelligheid hoort natuurlijk een uitgebreide borrelplank. Om iedereen tevreden te houden, moet de borrelplank genoeg variatie bieden. Gelukkig is er genoeg variatie in kazen, vleeswaren, smeersels, brood, olijven en noten. Hierbij kan een goede mosterd natuurlijk niet ontbreken! Wil jij de beste borrelplank maken? Lees dan snel verder!

10 min

Vlees, Borrelen

Bereidingswijze

Uitgebreide borrelplank maken

Presentatie is key bij je borrelplank! Een borrelplank maken begint dan ook met het kiezen van een grote houten plank om je lekkere hapjes op te serveren. Daarna is het tijd om je borrelplank samen te stellen.

Stap 1: Om te beginnen kiezen we een geschikte kaas, wij houden van brie met honing of Zwitserse Emmentaler met Marne Groningse mosterd. Kruiden- of schimmelkazen vallen vaak ook erg goed in de smaak. Voor een mooie presentatie van de plank kan je kaas in blokjes of plakjes snijden.

Stap 2: Door vleeswaren aan de plank toe te voegen breng je variatie in smaak en structuur. Een vette worst zoals chorizo of salami doet het altijd goed. Daarnaast zorgen plakjes Iberico ham voor een zachte volle smaak in de mond.

Stap 3: Frisse smaken in combinatie met vollere smaken kunnen ook niet ontbreken op de plank. Een heerlijk voorbeeld is ons recept van tomaatjes met grove mosterd en oude kaas. De grove mosterdpotjes die op onze website staan passen daar allemaal goed bij. Wij vinden dat de klassieke bruschetta niet mag missen op een borrelplank, stiekem komt dat door de knoflook.

Stap 4: Om de borrelplank compleet te maken leg je er toastjes of wat brood bij. Besmeer een toastje met wat saus of salade, of leg er een stukje kaas of vlees op. Ook op wat brood met een stukje kaas is mosterd erg lekker! Top de plank af met een aantal olijven en/of kaasstengels.

De borrelplank opmaken

Om de borrelplank er beeldig uit te laten zien, is het belangrijk om alle hapjes op de goede plek te leggen. Zorg dat de sauzen en smeersels in bakjes zitten en plaats die eerst op de plank. Leg bij de bakjes de bijbehorende hapjes, zodat iedereen weet welk hapje met welke saus/smeersel gegeten kan worden. En zo maak je dus de perfecte uitgebreide borrelplank, eet smakelijk!

Ingrediënten

Bekijk onze andere recepten

Eigen recept?

Heb jij een leuk recept met onze mosterd gemaakt? Stuur hem dan naar ons door.

Wie weet zal hij op onze website en socials te zien zijn!

De lekkerste recepten maak je met mosterd