Lamsrack met mosterd

  ,   

november 2, 2015

Doe de jus de veau in een pan en verwarm deze. Reduceer de jus tot de helft en voeg mosterd, peper en zout naar smaak toe.

  • Voorbereiding: 20 minuten
  • Koken: 45 minuten

ingrediënten

2 grote winterpenen

1 bosje radijzen

500 gram witte asperges

250 gram champignons

500 ml jus de veau

1 grote lamsrack

1 sjalot

1 teen knoflook

1 bosje tijm

1 pot Marne Groninger Mosterd

Bereiding

1Doe de jus de veau in een pan en verwarm deze. Reduceer de jus tot de helft en voeg mosterd, peper en zout naar smaak toe.

2Schil de winterpenen zodat de wortelen overal even dik zijn. Wikkel deze in aluminiumfolie met een dikke klont boter en doe deze 25 minuten in de oven op 200 °C. Draai de wortelen om en bak ze dan nog 25 minuten.

3Breng water met zout aan de kook en schil de asperges. Kook de asperges ongeveer 10 minuten, afhankelijk van de dikte van de asperges.

4Verwijder van de radijzen de boven en onderkant en doe deze in een steelpannetje met een klein laagje water. Voeg hier twee dikke eetlepels roomboter aan toe en breng aan de kook. Als je makkelijk in de radijzen kunt prikken zijn ze gaar. (LET OP! Als het water in het pannetje op is als de radijzen nog niet gaar zijn, voeg dan nog wat water toe)

5Snij de champignons doormidden en vervolgens in plakjes. Doe olie in een pan en zet daarin een half sjalotje een teentje knoflook aan. Voeg de champignons toe en wat tijm.

6Snij de lamsrack tussen de botten door doormidden en smeer beide kanten in met de Marne Groninger mosterd. Breng ze op smaak met zout. Zodra de champignons klaar zijn, voeg dan een klontje boter toe aan de pan en bak hierin de lamsracks.

7Serveer de lamsracks met de groentemix. Giet een beetje van de jus over de lamsracks.

00:00