Penne met runderstoofvlees en serranoham
Wat heb je nodig:
– 2 eetl olijfolie
– 1ui, fijngesnipperd
– 100 g serranoham in reepjes
– 200 g champignons in plakjes
– 500 g runderstoofvlees in blokjes
– Zout en peper
– 2 eetl scherpe mosterd
– Klein handje gehakte peterselie
– 1/2 winterwortel in schijfjes
– 1 stengel bleekselderij in boogjes
– 200 ml rode wijn
– 4 tomaten in stukjes
– Runderbouillon (eventueel)
– 400 g penne
Verhit 1 eetlepel olie in een pan en bak hierin de ui, de serranoham en de champignons totdat de ui glazig is. Verhit in een andere pan de rest van de olie en bak hierin het vlees rondom bruin. Bestrooi met zout en peper. Schep het champignonmengsel, de mosterd, peterselie, wortel en bleekselderij bij het vlees en voeg de rode wijn en de stukjes tomaat toe. Laat het geheel zachtjes doorkoken met het deksel op de pan tot al het vocht verdwenen is en het vlees gaar (ongeveer 1 uur). Voeg eventueel wat runderbouillon toe als het te droog wordt. Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en schep door het vleesmengsel.