Cannelloni met spinazie en ricotta
Wat heb je nodig:
– 500 gr spinazie
– 4 tomaten, zaadlijsten verwijderd en in kleine blokjes gesneden
– 1 eetl grove mosterd
– handvol basilicum, klein gesneden
– 200 gr ricotta
– zout en versgemalen peper
– boter
– 250 gr cannelloni, voorgekookt indien nodig
Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de spinazie snel slinken in ruim kokend water. Haal uit de pan en laat uitlekken in een vergiet. Knijp of duw er zoveel mogelijk vocht uit. Snijd de spinazie fijn en meng hem met de tomatenblokjes, mosterd, basilicum en de ricotta. Breng op smaak met zout en peper. Vul de cannelloni met het spinaziemengsel (dit gaat heel gemakkelijk met een spuitzak) en leg ze in een met boter ingevette ovenschaal. Kwast de bovenkant van de cannelloni in met boter en bak ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven.