Basisdressing

  ,   ,

november 2, 2015

Basisdressing 3 5 0

Een eenvoudig dressingsrecept, waarmee je uitstekend kunt variëren! Een dressing bestaat meestal uit 1 deel zuur (azijn) en 3 tot 4 delen olie mét een lepeltje mosterd.

  • Voorbereiding: 2 minuten
  • Koken: 5 minuten
  • 2 minuten

    5 minuten

    7 minuten

ingrediënten

1 eetlepel kruidenazijn

appelazijn of citroensap

4 eetlepels olijfolie

1/2 theelepel Marne Limburgse Mosterd

peper

Bereiding

1Een eenvoudig dressing recept, waarmee je uitstekend kunt variëren! Een dressing bestaat meestal uit 1 deel zuur (azijn) en 3 tot 4 delen olie mét een lepeltje mosterd. De mosterd wordt gebruikt voor de smaak en voor een goede menging. Mosterd werkt namelijk als een perfecte natuurlijke emulgator.

2Roer in een kom de azijn of citroensap samen met wat peper en de Marne Limburgse Mosterd. Voeg als laatste de olie toe en meng alles tot een goed opgelost geheel.

3Varieer met dit recept door een andere mosterdsoort of azijn te gebruiken. Heb je liever een gladde dressing, gebruik dan een Marne Franse Mosterd. Voeg naar je eigen smaak ook eens wat kruiden toe of een uitgeperst teentje knoflook. Een zoete noot krijg je door een beetje suiker of honing toe te voegen.

00:00