Tonijn tataki gemarineerd in Groningse mosterd-miso-honing dressing
Tonijn tataki gemarineerd in Groningse mosterd-miso-honing dressing
Van dit gerecht krijg je direct zin om op reis te gaan! Deze gemarineerde tonijn met oosters tintje en
een vleugje Groninger mosterd is verfrissend lekker. Maak het af met frietjes, wasabimayonaise en
zeekraal. Een mooie combinatie die je een zomers gevoel geeft.
Wat heb je nodig (voor 2 personen):
Voor de tataki & marinade
- 2 verse tonijnsteaks
- 2 el Marne Groninger Mosterd
- 2 el honing
- 1 el sesamolie
- 1 tl miso pasta
- 1 teen knoflook, geperst
Voor erbij
- 2 el mayonaise
- 1 tl wasabi
- 2 porties verse frites
- 2 handjes verse zeekraal
Bereidingswijze:
Maak de marinade voor de tonijn door de Marne Groninger Mosterd, honing, sesamolie, misopasta en knoflook te mengen. Leg hierin de tonijnsteaks. Draai ze om en schep de rest van de marinade op de bovenkant zodat alle smaken kunnen intrekken. De tonijnsteaks worden extra lekker als je ze een uurtje (of twee) in de koelkast laat marineren.
Maak intussen de wasabi mayonaise door de mayonaise en wasabi door elkaar te mengen. Zorg ervoor dat de bbq/grill/pan goed heet is zodat je mooie schroei streepjes maakt. Als de bbq/grill/pan heet is, kun je aan de slag met de tataki. Bak de tonijn kort (1-2 minuten per kant) op de grill en haal de steaks van de grill. Snijd de tonijn in dunne plakken.
Serveer met verse frites, wasabi mayonaise en zeekraal.