Tagliatelle met gemarineerde kip en groenten
Wat heb je nodig:
– 400 g tagliatelle
– 400 g kipfilet in reepjes
– 100 g courgette in reepjes
– 100 g sperziebonen in reepjes
– 100 g aubergine in reepjes
– 100 g tomaat in stukken
– Zout en peper
– 1 eetl olijfolie
Voor de marinade:
– 2 eetl Marne Milde Mosterd
– 2 eetl olijfolie
– 1 eetl sojasaus
– 1/2 rode chilipeper, zaadlijsten verwijderd en in dunne reepjes
– Klein handje peterselie, kleingesneden
Voor de saus:
– 1 teentje knoflook uit de pers
– 1 eetl olijfolie
– 100 ml rode wijn
– 200 ml kippenbouillon
– 2 eetl kookroom
Meng de ingrediënten voor de marinade en bedek de reepjes kip hiermee. Laat 1 uur marineren. Haal de kipfilet uit de marinade en roerbak het vlees in 5 minuten bruin en gaar in de olijfolie. Haal uit de pan. Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak ondertussen in een andere pan de knoflook enkele seconden in de hete olie en blus af met de wijn, bouillon en de room. Laat op laag vuur 5 minuten doorkoken. Roerbak de groenten ca. 2 minuten in de pan van de kip (ze moeten knapperig blijven). Breng op smaak met zout en peper. Meng de kip, groenten en saus door elkaar en warm even goed door. Serveer de pasta en het kip-groentemengsel apart.