Spinazietaartje
Wat heb je nodig:
– Boter om in te vetten
– 7 blaadjes bladerdeeg
– Tarwebloem
– 400 gr roomkaas
– 200 gr oude kaas, geraspt
– 3 eieren
– 2 eetl Marne Dijon mosterd
– 4 eetl kookroom
– 1 kg spinazie, geblancheerd en goed uitgelekt
– 2 eetl pijnboompitjes, geroosterd in een droge koekenpan
– Éénpersoonsbakvormpjes of springvorm van 26 cm
Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet de vormpjes of de springvorm in met boter en bekleed met het bladerdeeg. Prik gaatjes in het deeg en bestrooi de bodem met een beetje bloem (zo blijft de bodem stevig). Meng de roomkaas, geraspte kaas, eieren, mosterd en room in een keukenmachine of met de stafmixer goed door elkaar. Leg de spinazie in de vormpjes en giet het eimengsel erover. Bestrooi met pijnboompitjes. Bak de taartjes 10 minuten in een voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur naar 150ºC en bak af in ca. 30 minuten.