Sperzieboontjes in pittige mosterdsaus

10 min

Vegetarisch

Bereidingswijze

Kook de sperziebonen in 6-8 minuten gaar.
Gooi alle ingrediënten behalve de peper en zout in de blender. Even proeven en peper en zout toevoegen naar smaak. Het kan zijn dat het sausje nog niet helemaal op saus lijkt, doe er dan een scheutje water bij en meng het geheel nog eens door. Genieten maar!

Ingrediënten

(voor 4 personen)

  • 600 gr sperziebonen
  • 5 el grove pittige mosterd van Marne
  • 1 tl kurkuma
  • 150 milliliter azijn naar keuze (bijvoorbeeld balsamico, of witte wijn azijn)
  • 1/4 tl gemalen nootmuskaat
  • 30 gr rietsuiker in blokjes
  • Peper en zout
  • Voor echte liefhebbers van pikant één theelepel gedroogde chilli snippers
  • Eventueel een scheutje water als het sausje teveel aandikt.

Bekijk onze andere recepten

Eigen recept?

Heb jij een leuk recept met onze mosterd gemaakt? Stuur hem dan naar ons door.

Wie weet zal hij op onze website en socials te zien zijn!

De lekkerste recepten maak je met mosterd