Rode bietensalade (vegetarisch)
Snijd de winterpeen in blokjes van gelijke grootte en kook ze kort in een laagje water.
Ingrediënten voor 4 Personen
- 220 gram aardappelen
- 200 gram rode biet (voorgekookte)
- 50 gram winterpeen
- 80 gram lichtzure appel
- 60 gram Marne MosterdSaus
Bereidingswijze
Snij de winterpeen in blokjes van gelijke grootte en kook ze kort in een laagje water. Kook de aardappelen gaar en snij ze, nadat ze zijn afgekoeld, in gelijke stukjes. Laat de rode biet even uitlekken en snij hem in stukjes (van hetzelfde formaat als de aardappelen). Schil de appel en snij hem in stukjes van gelijke grootte. Doe de (afgekoelde) aardappelen, de winterpeen en de appel in een ruime kom en voeg de Marne Mosterdsaus* toe. Schep alles rustig door elkaar. Laat het geheel rusten, zodat de smaken goed in elkaar kunnen overlopen. De salade is op zijn best, wanneer je hem een nacht in de koelkast laat rusten.
* Gebruik één van de twee variaties: Marne Franse MosterdSaus of Marne Honing MosterdSaus.