Camembertsaus
Camembertsaus
Camembertsaus

Warme Marne Mosterdsaus

  ,   

november 2, 2015

Deze saus past mooi bij een stuk rosbief, maar kan ook bij andere braadstukken goed geserveerd worden.

  • Voorbereiding: 8 minuten
  • Koken: 25 minuten

ingrediënten

1 grote ui

1 teentje knoflook

6 takjes peterselie

eetlepel bloem

3 dl runderbouillon

3 eetlepels Marne Franse Mosterd

3 eetlepels room

1 à 1½ eetlepel bieslook

1 gesnipperde voorjaarsui of stengelui

Bereiding

1Deze saus past mooi bij een stuk rosbief, maar kan ook bij andere braadstukken goed geserveerd worden. Deze saus maak je aan, nadat je het vlees bereid hebt.

2Verwijder op 3 eetlepels na de (braad)boter uit de pan waarin de rosbief of het braadstuk is gebraden. Fruit de gesnipperde ui in de (braad)boter gedurende 1 minuut onder voortdurend omscheppen.

3Voeg vervolgens de knoflook en de peterselie toe. Schep alles om en strooi er door een zeefje voorzichtig in kleine hoeveelheden de bloem door.

4Schep opnieuw alles goed om en giet er onder voortdurend roeren de bouillon beetje bij beetje doorheen. Blijf nu zo lang roeren, dat je een gebonden saus krijgt. Matig het vuur en laat de saus gedurende 8 à 10 minuten zacht pruttelen.

5Giet de saus door een zeef in een klein steelpannetje. Breng de saus opnieuw aan de kook. Vermeng de Marne Franse Mosterd met de room, die op kamertemperatuur is.

6Voeg 3 eetlepels van de mosterdroom door de saus en roer de saus goed door. Doe er naar eigen smaak nog wat peper bij.

7Laat de saus nu niet te lang door pruttelen. De rijke mosterdsmaak vervliegt door het verhitten anders te veel. Als je de saus nét te pittig vindt, kun je de saus wel wat verder doorkoken. Hou je juist van meer mosterdsmaak, verhit de saus dan korter.

8Roer vlak voor het opdienen de bieslook of de voorjaars-ui door de saus. Dien de saus op in een voorverwarmde sauskom.

00:00