Gepaneerde kipfilet

  ,   

november 2, 2015

Breek de eieren boven een kom en voeg 1½ eetlepel Marne Hollandse Mosterd, een klein scheutje melk en de olijfolie toe.

  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Koken: 15 minuten

ingrediënten

Marne Hollandse Mosterd

2 à 3 kipfilets

paneermeel

bloem

2 eieren

olijfolie

melk

boter

Bereiding

1Breek de eieren boven een kom en voeg 1½ eetlepel Marne Hollandse Mosterd, een klein scheutje melk en de olijfolie toe. Mix met een garde het mengsel tot een glad geheel.

2Snij de kipfilet in lange stukken van gelijke grootte. Bestrooi de repen met de gezeefde bloem en kneed het geheel licht door elkaar. De bloem zorgt ervoor dat het ei en de paneermeel beter hechten aan de kiprepen. Daardoor wordt de kip knapperig en krokant.

3Strooi het paneermeel in een kom. Haal de kipstukjes een voor een door het losgeklopte eimengsel. Laat het losse vocht even uitdruipen en leg de kip in de paneermeel. Keer de kipstukjes rondom door het paneermeel. Leg alle gepaneerde stukjes kip op een platte schaal en laat ze even rusten.

4Neem een grote koekenpan, liefst met anti aanbaklaag, doe er een ruime hoeveelheid olijfolie en een beetje (braad)boter in en breng die op temperatuur.

5Doe nu alle kipstukjes een voor een in de pan en blijf ze keren. Draai, wanneer het paneermeel bruin wordt, het vuur iets terug en bak de kip krokant af. De kip is gaar, wanneer ze net nog een beetje meegeeft als je haar met de spatel indrukt.

6Dit gerecht smaakt uitstekend met de camembertsaus, die ook op onze site beschreven staat.

00:00