Bladerdeeg-torentje

  , ,   

oktober 2, 2015

Meng de honing met de Marne Groninger Mosterd en het sinaasappelsap tot je een egaal geheel krijgt.

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Koken: 40 minuten

ingrediënten

4 plakjes bladerdeeg

1 stukje Port Salut

100 gram veldsla

1 handje macadamianoten

10 witte druiven zonder pit

1 eetlepel honing

0,5 eetlepel Marne Groninger Mosterd

sap van een halve sinaasappel

1 eidooier

Receptvariatie

1 ei

beetje melk

Bereiding

1Meng de honing met de Marne Groninger Mosterd en het sinaasappelsap tot je een egaal geheel krijgt.

2Steek uit de plakjes bladerdeeg 6 rondjes. Snij de Port Salut in dunne plakjes en steek in ongeveer dezelfde vorm als de bladerdeegrondjes 12 kaasrondjes uit.

3Leg op een bladerdeegrondje een plakje Port Salut met daarboven weer een rondje bladerdeeg, daarboven weer een rondje Port Salut en eindig met een bladerdeeg-rondje.

4De bovenkant van het bladerdeeg bestrijken* met de eidooier en tenslotte de torentjes in een voorverwarmde oven op 180 graden 25 minuten bakken.

5Meng 2 eetlepels van het honingmosterdmengsel door de veldsla en verdeel het geheel over 2 borden. Hak de noten fijn en snijd de druiven doormidden. Leg het bladerdeegtorentje in het midden van het bord en verdeel de noten en de druiven over de sla. Maak het bord verder af met nog een beetje honingmosterddressing.

6*Receptvariatie: Breek het ei en voeg een ¼ deel melk toe. Roer het geheel glad en voeg een theelepel Marne Groninger Mosterd toe. Roer het geheel voorzichtig door en bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg voordat je de torentjes in de oven zet.

00:00