Mosterdpolenta met geitenkaas en gepofte paprika

20 min + (30 min oventijd)

Vegetarisch

Bereidingswijze

Breng de bouillon aan de kook en voeg de polenta al roerend toe. Roer de klontjes weg en laat de polenta -al roerend- in ca. 15 minuten gaar worden. Zodra het loslaat van de rand van de pan is de polenta klaar. Roer de boter, mosterd en Parmezaanse kaas door de polenta en giet het mengsel in een bakblik of op een bakplaat. Laat afkoelen. Snijd driehoekjes van de polenta en garneer met geitenkaas en gepofte paprika.

* Leg de paprika(’s) op een flink stuk aluminiumfolie in een voorverwarmde oven van 200ºC. Pof ze gedurende 30 minuten, haal uit de oven en vouw de folie erover dicht. Laat de paprika’s zo afkoelen en verwijder daarna het velletje, steel en zaadlijsten.

Ingrediënten

(voor ± 16 puntjes):

  • 750 ml groentebouillon
  • 150 gr polentameel
  • 1 el boter
  • 1 el honing mosterd
  • 100 gr parmezaanse kaas, geraspt
  • 100 gr geitenkaas, verkruimeld of in reepjes
  • 1 el pijnboompitjes
  • 1 gepofte paprika, zelf gepoft* of uit een potje in reepjes

Bekijk onze andere recepten

Eigen recept?

Heb jij een leuk recept met onze mosterd gemaakt? Stuur hem dan naar ons door.

Wie weet zal hij op onze website en socials te zien zijn!

De lekkerste recepten maak je met mosterd