Konijnenstoofschotel
Wat heb je nodig:
– 500 g konijnenstoofvlees in stukken
– 1 eetl olie
– 2 eetl milde mosterd
– 200 ml rode wijn
– 200 ml vlees- of wildbouillon
– 1 takje rozemarijn
– Paar blaadjes salie in reepjes
– Sap van 1 limoen
– 50 g zwarte olijven
– Boter om in te vetten
– 2 courgettes in dunne plakjes
– 4 aardappels, geschild, beetgaar gekookt en in plakjes
– 100 g parmezaanse kaas geraspt
Verwarm de over voor op 200ºC. Bak het stoofvlees rondom bruin in de olie en roer de mosterd erdoor. Blus af met de wijn en de bouillon en voeg rozemarijn, salie, limoensap en olijven toe. Laat op laag vuur 30 minuten pruttelen. Vet een ovenschaal in met boter en leg er afwisselend lagen courgette, aardappel en stoofvlees in. Bestrooi met de kaas en zet in de oven tot de stoofschotel een goudbruin korstje heeft.