Kip Yassa

30 min + (15 min marinadetijd)

Vlees

Bereidingswijze

Maak een marinade van 20 gram Marne mosterd en het sap van de citroen. Smeer de kipdrumsticks in met de marinade en bestrooi rijkelijk met zwarte peper. Laat ze 15 minuten
marineren. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook in kwarten. Snijd de witte kool in dunne repen. Bak de kipdrumsticks rondom aan in een scheutje olie tot ze goudbruin en krokant zijn.
Haal de kip uit de pan en leg even apart. Bak nu de ui en knoflook in dezelfde pan tot ze mooi bruin zijn. Voeg de witte kool toe en giet de bouillon over de groente. Voeg de overige mosterd toe
en roer goed door. Kruid met meer zwarte peper. Leg de kip bovenop de groenten en laat alles 20 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. Kook de rijst volgens de instructies op de
verpakking. Serveer de kip Yassa met de rijst.

Ingrediënten

  • 30 gr Marne mosterd
  • 1 citroen
  • 400 gr kipdrumsticks
  • 3 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gr witte kool
  • 300 ml kippenbouillon
  • 120 gr rijst

Bekijk onze andere recepten

Eigen recept?

Heb jij een leuk recept met onze mosterd gemaakt? Stuur hem dan naar ons door.

Wie weet zal hij op onze website en socials te zien zijn!

De lekkerste recepten maak je met mosterd