Kip-mosterd-ragout
Kip-mosterd-ragout
Wat heb je nodig:
- 6 pasteibakjes
- 400 gr kipfilet, in blokjes
- 60 gr roomboter
- 60 gr bloem
- 1 ui, gesnipperd
- 100 ml kookroom
- 500 ml kippenbouillon
- 2 eetlepels peterselie, fijngesneden
- 1-2 el Limburgse Marne Mosterd
Bereidingswijze:
Zet een koekenpan op het vuur en bak hier de kip blokjes precies gaar. Maak de roux voor de ragout. Doe 60 gram roomboter in een pan op laag vuur en laat dit smelten. Doe hier meteen de uien bij. Voeg de bloem toe en bak dit kort mee tot het gaat bubbelen. Voeg de bouillon toe tot je een gladde saus hebt. Blijf roeren met een garde. Doe de kip, peterselie en de kookroom erdoor. Breng op smaak met de Limburgse mosterd, peper en zout en kook dit even in tot de ragout een mooie dikte heeft. Vul de bakjes met de ragout en garneer met het dekseltje en wat extra peterselie.
@unbloomfotografie