Karbonade in perzikmosterd
Kwast de karbonaden aan beide kanten in met olie en kruid deze met peper naar smaak.
Ingrediënten voor 4 Personen
- 4 karbonades (¾ cm dik gesneden)
- olijfolie voor het kwasten
- versgemalen zwarte peper
- 3 eetlepels ongezouten boter
- 2 eetlepels gehakte ui
- 2 gehakte knoflooktenen
- 3 eetlepels ciderazijn
- 3/4 cup perzikenjam
- 1 eetlepel Marne Grove Mosterd
- 1 eetlepel Marne Dijon Mosterd
- 1 eetlepel Jack Daniels of andere bourbon of whisky
Bereidingswijze
Voor de garing wordt een gecombineerde garingstechniek gebruikt. Kwast de karbonades aan beide kanten in met olie en kruid deze met peper naar smaak. Laat ze 15 minuten rusten. Doe in een kom de Marne Grove Mosterd, de Marne Dijon Mosterd en de overige ingrediënten en meng alles tot een homogene saus. Bewaar in een afzonderlijk bekertje een beetje voor de garnering. Grill de karbonades over de kolen aan beide kanten ongeveer 4 minuten, verhuis de karbonades naar het koelere gedeelte (indirecte zone) van de BBQ. Kwast de karbonades in met de perzikmosterdsaus en herhaal dit elke 5 minuten, totdat de interne temperatuur 62 graden aangeeft. Laat het vlees even rusten voor het serveren (ca. 10 minuten). Serveertip: druppel de saus over de karbonades.
Afhankelijk van de gebruikte BBQ.