Groninger mosterdsoep

Maak eenvoudig een roux, voeg de Marne Groninger mosterd toe. Bak de spekjes krokant en de snijd de prei in ringetjes. Voeg voor opdienen de spekjes en de prei toe.

4 Personen

50 gram boter
60 gram bloem
1 liter bouillon
3 eetlepels Marne Groninger mosterd
250 gram spekjes
125 ml room
1 prei

Laat de boter smelten in een grote soeppan, maar laat het niet bruin worden.
Voeg de bloem toe om er een roux van te maken. Laat deze 4 minuten koken.
Voeg de bouillon toe en roer goed door tot een gladde soep.
Doe vervolgens de Marne Groninger mosterd erbij en laat het geheel 5 minuten op een laag vuur indikken.
Voeg vervolgens de room toe en roer goed door, laat de soep nu niet meer koken.
Bak ondertussen de spekjes lekker krokant en laat deze uitlekken op een stukje keukenpapier.
Snijd de prei in kleine repen of ringetjes.
Voeg vlak voor het opdienen de spekjes en de prei toe aan de soep.
Vervang eventueel de Marne Groninger mosterd voor de Marne Grove mosterd.
Variatietip: voeg wat Kerrie poeder toe.
Variatietip: vervang eventueel 10 cl bouillon door 10 cl witte wijn.