Gerookte zalm-eiersalade
Laat de aardappelen afkoelen en schrik de eieren in koud water. Pel de eieren. Snijd de aardappelen, de gerookte zalm en de eieren in min of meer gelijke stukken.
Ingrediënten voor 4 Personen
- 175 gram aardappelen
- 175 gram (warme) gerookte zalm
- 50 gram gekookt ei
- 10 gram kappertjes
- 60 gram crème fraîche
- 120 gram Marne Honing MosterdSaus
- 1 snufje dille
Bereidingswijze
Kook de aardappelen gaar en de eieren hard (ca. 4-5 minuten). Laat de aardappelen afkoelen en schrik de eieren in koud water. Pel de eieren. Snijd de aardappelen, de (warme) gerookte zalm en de eieren in min of meer gelijke stukken. De aardappelen mogen gerust wat grover gesneden worden, omdat ze tijdens het mengen slinken. Meng in een ruime kom de crème fraîche, kappertjes, een snufje dille en de Marne Honing MosterdSaus goed door elkaar. Schep vervolgens de ingrediënten voorzichtig door de saus. Laat het geheel rusten, zodat de smaken goed in elkaar kunnen overlopen. De salade is op zijn best, wanneer je hem een nacht in de koelkast laat rusten.