Comfy & Creamy
Comfy & Creamy
Bloemkoolschotel met romige mosterdsaus
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 bloemkool
- 1 wortel
- 2 eetlepels Marne mosterd
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- half pakje vegan kaas (ca. 100 gram)
- 1 glas plantaardige melk (ca. 200 ml)
- 5 eetlepels paneermeel
- Italiaanse kruiden
- 1 groentebouillon blok
- bieslook (optioneel)
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Snijd de bloemkool in roosjes. Kook voor 7 minuten.
- Snipper ondertussen ui en knoflook en snijd de wortel in kleine blokjes.
- Fruit ui, knoflook en wortel in de pan voor circa 1,5 minuut.
- Voeg plantaardige melk en kaas toe. Roer goed en laat de kaas
smelten. - Voeg tot slot 1 bouillonblokje, 2 eetlepels mosterd en Italiaanse kruiden
toe. - Plaats de bloemkool in een ingevette ovenschaal en giet hier de saus overheen. Bestrooi met extra vegan kaas, paneermeel, Italiaanse kruiden en wat olijfolie.
- Bak de bloemkoolschotel 20 minuten in de oven.
- Maak eventueel af met fijngehakte bieslook.
Eet smakelijk!