rode bietensalade
rode bietensalade
rode bietensalade

Rode bietensalade (vegetarisch)

  ,

november 2, 2015

Snijd de winterpeen in blokjes van gelijke grootte en kook ze kort in een laagje water.

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Koken: 40 minuten

ingrediënten

220 gram aardappelen

200 gram rode biet (voorgekookte)

50 gram winterpeen

80 gram lichtzure appel

60 gram Marne MosterdSaus

Bereiding

1Snij de winterpeen in blokjes van gelijke grootte en kook ze kort in een laagje water.

2Kook de aardappelen gaar en snij ze, nadat ze zijn afgekoeld, in gelijke stukjes. Laat de rode biet even uitlekken en snij hem in stukjes (van hetzelfde formaat als de aardappelen). Schil de appel en snij hem in stukjes van gelijke grootte.

3Doe de (afgekoelde) aardappelen, de winterpeen en de appel in een ruime kom en voeg de Marne Mosterdsaus* toe. Schep alles rustig door elkaar. Laat het geheel rusten, zodat de smaken goed in elkaar kunnen overlopen. De salade is op zijn best, wanneer je hem een nacht in de koelkast laat rusten.

4* Gebruik één van de twee variaties: Marne Franse MosterdSaus of Marne Honing MosterdSaus.

00:00