mosterdstip
mosterdstip

Mosterdstip

  ,   ,

november 2, 2015

Mosterdstip 4 5 0

Doe 2 eetlepels Groninger Mosterd in een steelpannetje en giet er wat kookvocht van de aardappelen bij.

  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Koken: 30 minuten
  • 5 minuten

    30 minuten

    35 minuten

ingrediënten

500 gram vet spek in dobbelsteentjes

2 eetlepels Marne Grove Mosterd of Marne Groninger Mosterd

2 tot 3 afgestreken eetlepels kristalbloem

Bereiding

1Een recept van lang geleden! Misschien aten de ‘Aardappeleters’ deze saus zelfs al… Volgens de verhalen zette men vroeger de pan met mosterdstip midden op tafel. Elke eter prikte een aardappeltje aan z’n vork en dompelde het onder in de mosterdstip. De mosterdstip gaf de ‘kale’ maaltijd van vroeger wat meer smaak, want er was vaak geen vlees om jus van te maken. Het is een recept, waarvan vele varianten in omloop zijn.

2Bak de dobbelsteentjes spek uit in een koekenpan.

3Doe 2 eetlepels Marne Groninger Mosterd in een steelpannetje en giet er wat kookvocht van de aardappelen bij.

4Breng de mosterd en het kookvocht aan de kook.

5Meng 2 à 3 afgestreken eetlepels kristalbloem aan met koud water en voeg dit bij de mosterd in het steelpannetje. Breng het geheel langzaam weer aan de kook en laat het voorzichtig doorkoken tot de gewenste dikte bereikt is. Vergeet niet goed te roeren.

6Schep de dobbelsteentjes spek uit de koekenpan, doe de inhoud van het steelpannetje bij het uitgebakken spekvet en breng al roerend het geheel nog even aan de kook.

00:00