Knapperige kip in een Aziatisch jasje

  ,   

oktober 6, 2015

Knapperige kip in een Aziatisch jasje 4 5 0

Snij de kip in mooie reepjes en doop ze in een kommetje met los geklopt ei. Laat de reepjes even uitlekken en bestrooi ze rijkelijk rondom met bloem.

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Koken: 15 minuten
  • 10 minuten

    15 minuten

    25 minuten

ingrediënten

2 à 3 kipfilets

2 eieren

bloem

Marne Franse Mosterd

honing

ketjap

sesamzaadjes

olijfolie

Bereiding

1Snij de kip in mooie reepjes en doop ze in een kommetje met het losgeklopte ei. Laat de reepjes even uitlekken en bestrooi ze rijkelijk rondom met bloem.

2Maak intussen naar eigen inzicht een sausje van Marne Franse Mosterd, honing en een scheutje ketjap.

3Bak de kip in olijfolie aan en voeg de saus toe. Laat het geheel nog even doorbakken.

4Als finishing touch kun je nog wat sesamzaadjes over de kip strooien en dan nog even het vuur hoger zetten en de reepjes knapperig afbakken.

00:00