Knakbroodjes

  ,   

november 2, 2015

Knakbroodjes 4 5 0

Laat de worstjes uitlekken in een vergiet en verspreid de bladerdeegvellen op bakpapier op een vlakke ondergrond.

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Koken: 40 minuten
  • 10 minuten

    40 minuten

    50 minuten

ingrediënten

1 blik runder partyworstjes (kleine knakworstjes)

100 gram gerookte ham

1 pak diepvries bladerdeeg

1 ei

Marne Franse Mosterd

melk

ketchup

Bereiding

1Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius (hetelucht-circulatiestand).

2Laat de worstjes uitlekken in een vergiet en verspreid de bladerdeegvellen op bakpapier op een vlakke ondergrond. Als de bladerdeegvellen net oprolbaar zijn, begin je met de bereiding.

3Snijd ieder vel bladerdeeg met een kartel rolmesje kruislings door, zodat je steeds vier driehoekjes krijgt. Neem een worstje en rol die in een stukje van de gerookte ham. Doe er een klein toefje ketchup op. Rol dit vervolgens in het bladerdeeg.

4Leg de pakketjes op een rooster met bakpapier en plaats ze gedurende ca .16 minuten in de voorverwarmde oven.

5In de tussentijd breek je het ei in een kom en voeg je een gelijk deel melk en een 1 theelepel Marne Franse Mosterd toe. Maak het geheel glad met een garde of in een potje*.

6Haal het rooster uit de oven en bestrijk de pakketjes met het mosterd-eiermengsel. Plaats het rooster terug in de oven voor circa 1 à 2 minuten. Wil je een zachter deeg, bestrijk de pakketjes dan voor een tweede keer.

7Bak de pakketjes mooi lichtbruin af en laat ze dan rustig afkoelen op een rooster.

8*Tip voor in de keuken: doe het ei, de melk en de mosterd in een leeg en schoon mosterdpotje. Sluit het deksel en schudden maar. Je mosterdmengsel is klaar!

00:00