Karbonade in perzikmosterd
Karbonade in perzikmosterd

Karbonade in perzikmosterd

  ,   ,

november 2, 2015

Karbonade in perzikmosterd 3 5 0

Kwast de karbonaden aan beide kanten in met olie en kruid deze met peper naar smaak.

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Koken: 45 minuten
  • 10 minuten

    45 minuten

    55 minuten

ingrediënten

4 karbonades (¾ cm dik gesneden)

olijfolie voor het kwasten

versgemalen zwarte peper

3 eetlepels ongezouten boter

2 eetlepels gehakte ui

2 gehakte knoflooktenen

3 eetlepels ciderazijn

3/4 cup perzikenjam

1 eetlepel Marne Grove Mosterd

1 eetlepel Marne Dijon Mosterd

1 eetlepel Jack Daniels of andere bourbon of whisky

Bereiding

1Voor de garing wordt een gecombineerde garingstechniek gebruikt. Kwast de karbonades aan beide kanten in met olie en kruid deze met peper naar smaak. Laat ze 15 minuten rusten.

2Doe in een kom de Marne Grove Mosterd, de Marne Dijon Mosterd en de overige ingrediënten en meng alles tot een homogene saus. Bewaar in een afzonderlijk bekertje een beetje voor de garnering.

3Grill de karbonades over de kolen aan beide kanten ongeveer 4 minuten, verhuis de karbonades naar het koelere gedeelte (indirecte zone) van de BBQ.

4Kwast de karbonades in met de perzikmosterdsaus en herhaal dit elke 5 minuten, totdat de interne temperatuur 62 graden aangeeft.

5Laat het vlees even rusten voor het serveren (ca. 10 minuten).

6Serveertip: druppel de saus over de karbonades.

00:00