Groninger mosterdsoep

  ,   ,

november 2, 2015

Groninger mosterdsoep 3 5 0

Maak eenvoudig een roux, voeg de Marne Groninger mosterd toe. Bak de spekjes krokant en de snijd de prei in ringetjes. Voeg voor opdienen de spekjes en de prei toe.

  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Koken: 30 minuten
  • 5 minuten

    30 minuten

    35 minuten

ingrediënten

50 gram boter

60 gram bloem

1 liter bouillon

3 eetlepels Marne Groninger mosterd

250 gram spekjes

125 ml room

1 prei

Bereiding

1Laat de boter smelten in een grote soeppan maar laat het niet bruin worden.

2Voeg de bloem toe om er een roux van te maken. Laat deze 4 minuten koken.

3Voeg de bouillon toe en roer goed door tot een gladde soep.

4Doe vervolgens de Marne Groninger mosterd erbij en laat het geheel 5 minuten op een laag vuur indikken.

5Voeg vervolgens de room toe en roer goed door, laat de soep nu niet meer koken.

6Bak ondertussen de spekjes lekker krokant en laat deze uitlekken op een stukje keukenpapier.

7Snijd de prei in kleine repen of ringetjes.

8Voeg vlak voor het opdienen de spekjes en de prei toe aan de soep.

9Vervang eventueel de Marne Groninger mosterd voor de Marne Grove mosterd.

10Variatie tip: voeg wat Kerrie poeder toe.

11Variatie tip: vervang eventueel 10 cl bouillon door 10 cl witte wijn.

00:00