Gerookte zalm-eiersalade

  ,   

oktober 27, 2015

Gerookte zalm-eiersalade 4 5 0

Laat de aardappelen afkoelen en schrik de eieren in koud water. Pel de eieren. Snijd de aardappelen, de gerookte zalm en de eieren in min of meer gelijke stukken.

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Koken: 30 minuten
  • 10 minuten

    30 minuten

    40 minuten

ingrediënten

175 gram aardappelen

175 gram (warm) gerookte zalm

50 gram gekookt ei

10 gram kappertjes

60 gram crème fraîche

120 gram Marne Honing Mosterdsaus

1 snufje dille

Bereiding

1Kook de aardappelen gaar en de eieren hard (ca. 4-5 minuten). Laat de aardappelen afkoelen en schrik de eieren in koud water. Pel de eieren.

2Snijd de aardappelen, de (warm) gerookte zalm en de eieren in min of meer gelijke stukken. De aardappelen mogen gerust wat grover gesneden worden, omdat ze tijdens het mengen slinken.

3Meng in een ruime kom de crème fraîche, kappertjes, een snufje dille en de Marne Honing Mosterdsaus goed door elkaar. Schep vervolgens ingrediënten voorzichtig door de saus. Laat het geheel rusten, zodat de smaken goed in elkaar kunnen overlopen. De salade is op zijn best, wanneer je hem een nacht in de koelkast laat rusten.

00:00