Gerookte zalm-ei sandwich

  ,   

november 2, 2015

Gerookte zalm-ei sandwich 3 5 0

Kook de eieren hard en laat ze in koud water schrikken. Snijd de gerookte zalm, de augurken en de eieren in ongeveer even grote stukken.

  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Koken: 25 minuten
  • 5 minuten

    25 minuten

    30 minuten

ingrediënten

50 gram gekookt ei

50 gram gerookte zalm

10 gram augurkjes

30 gram crème fraîche

60 gram Marne Honing MosterdSaus

1 snufje dille

1 wit casinobrood

Bereiding

1Kook de eieren hard en laat ze in koud water schrikken.

2Snijd de gerookte zalm, de augurken en de eieren in ongeveer even grote stukken.

3Meng in een ruime kom de crème fraîche, een snufje dille en de Marne Honing MosterdSaus goed door elkaar.

4Meng de ingrediënten en saus door elkaar. Laat het geheel rusten, zodat de smaken goed in elkaar kunnen overlopen. De salade is op zijn best, wanneer je hem een nacht in de koelkast laat rusten.

5Neem drie sneetjes casinobrood en snijd de korsten er vanaf. Besmeer de eerste boterham met een dun laagje van de zalm-eisalade. Leg nu het tweede sneetje brood hierop. Besmeer vervolgens dit tweede broodje en leg daar het derde sneetje brood op.

6Druk het geheel even voorzichtig aan en snijd het brood schuin doormidden. Eet smakelijk!

7Tip voor de borrel! Druk met een glas een aantal rondjes uit een paar sneetjes brood. Besmeer deze broodjes met de zalm-eisalade en prik er vrolijke spiesjes in.

00:00