Category: Salades

Basisdressing

Een eenvoudig dressingsrecept, waarmee je uitstekend kunt variëren! Een dressing bestaat meestal uit 1 deel zuur (azijn) en 3 tot 4 delen olie mét een lepeltje mosterd.

rode bietensalade

Rode bietensalade (vegetarisch)

Snijd de winterpeen in blokjes van gelijke grootte en kook ze kort in een laagje water.

Overheerlijke maaltijdsalade met kip en geitenkaas

Neem de gemengde sla en doe het in een slakom of verdeel het meteen over de borden. Snijd de gerookte kip, tomaat, komkommer en avocado in stukjes.

Salade met sardientjes

Scheur de rucola in kleinere stukken en snijd de sardines in stukjes. Halveer de tomaten en verwijder het binnenste gedeelte.

Ham-roomkaassalade

Voeg in een ruime kom de roomkaas, de kerriepoeder en de Marne Grove MosterdSaus en meng alles goed door elkaar.

Frisse Italiaanse tomatensalade op geroosterd stokbrood

Halveer de tomaten en snijd de steelaanzet eruit. Snijd de tomaat in kleine gelijke stukjes van ca. 1 bij 1 cm en doe ze in een kom.