Category: Hoofdgerechten

Karbonade in perzikmosterd

Karbonade in perzikmosterd

Kwast de karbonaden aan beide kanten in met olie en kruid deze met peper naar smaak.

Gepaneerde kipfilet

Breek de eieren boven een kom en voeg 1½ eetlepel Marne Hollandse Mosterd, een klein scheutje melk en de olijfolie toe.

Lamsrack met mosterd

Doe de jus de veau in een pan en verwarm deze. Reduceer de jus tot de helft en voeg mosterd, peper en zout naar smaak toe.

Gestoofde tongrolletjes

Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Doe in een pan 1 dl water en voeg de uien, een flinke scheut olijfolie, een scheut witte wijn, peper en paprikapoeder en 1 flinke eetlepel Marne Groninger Mosterd toe.

Pittige drumsticks

Neem vers broodkruim of kant en klaar paneermeel en meng hier een bosje vers gesneden peterselie, de paprikapoeder, gedroogde oregano, zwarte peper en geraspte Parmezaanse kaas door.

Tilapiafilet in rauwe ham uit de oven

Dep de tilapia met een keukendoek droog en besprenkel hem met citroensap. Smeer de filets in met Marne Grove Mosterd en omwikkel de vis met de plakjes rauwe ham.

Knapperige kip in een Aziatisch jasje

Snij de kip in mooie reepjes en doop ze in een kommetje met los geklopt ei. Laat de reepjes even uitlekken en bestrooi ze rijkelijk rondom met bloem.

Bladerdeeg-torentje

Meng de honing met de Marne Groninger Mosterd en het sinaasappelsap tot je een egaal geheel krijgt.

Eendenbout met wortel en roggebrood

Doe de eendenbouten in een hoge pan met het ganzenvet of olie. Zorg ervoor dat de bouten goed onder staan

Varkenshaas in mosterd-kruidensaus

In een kom de azijn, de Marne Honing Mosterd en de kruiden met elkaar mengen.